satu pennatian


posted by ~ n.u.u.r ~

4 comments

: satu penantian :

assalamualaikum all..
dub dab dub dab.. es pi em result smakin mghampiri. :(
takot yg amat. sekarang hy mampu berdoa diberikan "kepasrahan" dlm meneremia apa jua result yg bkl diterima.
kalau bagus,, alhamdulillah.. harap2 dijauhkan dari riak+takbur (nauzubillah!)
kalau kurang drpd yg diharapkan,, mudah2hanx putus semangat dan teruskan perjuangan aku.

mmg aku akui, ramai sgt yg berharap utk aku score dlm spm ni, and aku x sanggup utk lihat kekecewaan dlm wajah org2 yg berharap kat aku. saat ni aku agak menyesal coz aku x study bbtul2 masa spm dulu.. aahhh... menyesal dah xde gunenye ijjlal ooi!!

andai diberi rezeki menaikkan nama anak melayu+muslim kat smk sultan badlishah,, mmg aku xkan leapskn peluang ni.. aku dah belajar dr kesipalan aku yg amik lewa psl pelajaran hy krn bbrpa hal yg brlaku, ahh..... betapa childishnye kamu ijjlal satu waktu dulu! kini, sjak aku balek kampun n tinggal dgn org2 tua yg byk pglmn n jugak anak2 kecil, aku belajar mbina kematanagn diri n berfikir dgn cekap n pantas.. berfikir dua hala, n fikir kn kepentingan org lain, bukan kpentingan diri sendri. byk ilmu yg aku kutip tanpa aku sedar. yeah.. learining satu proses yg berterusan, tak semestinya dr buku teks semata2. kematangan hy dpt diperolehi dr pglmn.

andai rezeki aku x secerah yg diharapkan,, aku akn cuba masuk matrikulasi and berusaha dlm sains hayat. mungkin rezeki aku di matrikulasi. ume syaratnye mmg kna 4 flat sentiasa.. huhuhu gerun aku bile dipikirkan balik psl masa depan aku.
sekarang, keputusan spm adlh segala2nya. jauh di sudut hati, aku memang tak yakin dgn keputusan yg bakal aku terima.. tangisan yg bakal aku lalui bukanlah tangisan kegembiraan tapi tangisan penyesalan..

ya rabbb... bantulah hambaMu ini!!

4 comments

  1. Anonymous