posted by ~ n.u.u.r ~

2 comments


:: Takziah & Al Fatihah ::

Takziah buat;
Cikgu Azizah Ishak, kak kim, kak ya, azeem, nazif.

atas pemergian ketua keluarga, Arwah Maliki Ong. Semoga kalian redha dgn pemergian dan kami doakan kesejahteraan arwah. Alfatihah. amien.

(baru dpt msg dr teacher Noraini. InsyaAllah esok ziarah. melayat.)



:: 2007 bukan akhirnya. kerana 2008 menyambungnya::


Oopss... tak terlewat rasanya utk aku ucapkan slm thn baru masihi 2008 wat rakan2 yg setia kunjungi laman ni. 1hb januari, x kesempatan utk wish tepat pd masanya kerana, hari perama 2008 aku di"uji" apabila nikmat kesihatan aku ditarik sedikit. sedikit saja..

sakit kepala berterusan. yeah.... ntah kenapa aku pun x pasti. berdenyut2. kesan angin dlm badan barangkali? entahlah.. baru sdikittt saja nikmat kesihatan tu ditarik dari aku....
alhamdulillah aku rasa lbih baik hari ni walaupun msih terasa sikit2. Actualy dah lama dah kepala ni duk sakit. cume, sat dtg, sat pergi mcm tu saja..
tp smlm, mmg agak sakit lah. sampaikan... belum pun pukul 9, aku dah lenaaaaa di alam mimpi. yelah, apalagi, TIDO! xD.......... x bangun2 sampai pg ni.......

ziarah
petang semalam, aku ziarah ayah rakan aku, syahril azeem ong, yg mana juga suami kpd cikgu aku, cikgu azizah ishak. pakcik maliki ong kini berada di hospital, x sedar sejak hari jumaat lepas. serangan strok katanya.sayu aku tgk wajah pakcik maliki. teringat wajah wan ms di hosp dulu. sama keadaannay.. mata tertutup, pernafasan dibantu system sokongan, makan ikut tiub, tgn diikat pd sisi katil.. ~_~
aku cek fail rekod pakcik maliki. (cece bajet cam doktor pla) hehehe.. ada laporan CT brain.. tp sygnye, aku x fhm satu benda pun. . xpe2 in da future aku akn fhm medical2 terms tu. insyaAllah.. to keluarga azeem, apa yg buleh aku kata is be strong. ok?

azam 2008?
sepatutnya, tiada tanda soal. kite dah pun entering year 2008. jadi, sebetulnya tanda soal tu diganti dgn noktah. spatutnya kita dah jelas dgn sasaran 2008 kita. tak gitu?
tp tp... aku msih bertanda soal. sbb.. list aku bertambah2 dr hari ke hari. b aku, utk limitkan azam aku sama halnye dgn melimitkan impian aku. x bgus kan? bukankah pakar2 motivasi kat tv salu je kata.. "perbaharui azam anda, setiap hari!" ;) hohohoo...
apa yg jadi azam aku,? let it be my secret. :)

loya

tadi sakit kepala, sekrang loya pla. ? haha bahya ni ijjlal.. bahya... :P eyh astaghfirullah. tokse nk mengarut. aku masih sorang yg bermaruah okry? ;) teringat kata2 dlm satu buku yg aku baca. "kemanisan seorang gadis adlh pd tigginya harga diri" yeah.. setuju sgt wahai penulis buku!

berbalik pd kes loya. T_T cume loya dgn kenyataan DrChua, menteri kesihatan kita tu.... apa yg meloyakan? dgn muka x beresalahnya buat press n wat statement yg loya+lucu+pelik+geram.
am sure korang tau kan isu apa yg aku ckpkn ni. huhuuuu.... "erja saya tiada apa2lah. mcm biasa. ttp begini, spt yg sy kata, mentari akan bertugas atas kepercayaan PM"HUH! ((geram sgt tgk muke x bersalah DrChua.) "dia adalah teman peribadi sy" huh! lagi loya dgrnye. sorang yg tak mampu memegang amanah agamnaya, (dat is his agama lah, budhha or christian aku pun tatau. coz aku pasti agama yg Dr Chua anuti menginjak such perlakuan), x mampu menjaga kepercayaan keluarganya, bygkan saja bagaimana DrChua melaksanakan "amanah" kerjanya itu...


sudahlah fsl Dr Chua. :P
2007 mmg penuh dgn tragedi. banjir etc. pembunuhan etc. itu scr globally.
khusus utk aku, 2007 menyaksikan pelabagai warna warni. sejarah hidup aku.
- balik kampung slma sebulan lbih duk dgn wan2 trsyg
- keputusan SPM 12A alhamdulillah.
- ke hosp intvw
- diterima intvw
- dpt tawaran JPA
- masuk intec
- raya 1428H...... lelah yg ditanggung dan disimpan sejak sekian lama terangkat dan kini berani aku katakan, aku tak nagis lagi alhamdulillh! (walaupun kkdg masih berada dlm keadaan tertanya2)

2008 hmm.. macamana pula ya?? yg pasti, aku sibuk dgn buku pensel pen dan buku lagi. :P
antara event yg aku looking forward is..

- Anniv mama n babah yg ke 25
- perkahwinan kalong n cegu bob
- kedatangan fahannah ke malaysia.
- ke umrah. (dlm perancangan)

sewarna warni klip2 kertas kat gbr atas, mdh2han perancangan Allah keatas aku sepanjang 2008 adlh seindah begitu. ^__^ V

terima kasih Ya Allah kerana masih menyelamatkan aku sedangkan engkau berkuasa untuk menghinakan Aku.

kepada semua. terima kasih byk2 atas sokongan. ampun maaf aku ucapakn atas sgl kesalahan aku yg tak termohon maaf. =)


.mohon diri.
nuur ijj'lal
sinar penghormatan

2 comments

  1. pulasari
  2. ~nuur~