posted by ~ n.u.u.r ~

2 comments


Bismillahirrahmanirrahim....
Selawat dan salam.. atas Junjungan Besar, Muhammad s.a.w

:: Beautiful Responce ::




baru sy sedar, sy tidak ada satu ulasan pun mengenai filem fitna yg lalu.. kan?
baiklah... for that, sukelah kirenye sy berkongsi dgn shbt2 semua satu video yg sgtlah sy suke yg teramatnye. :)

satu video yg sy jumpa ms waktu hangat fitna dulu. isinye simple tp sgt sedap dan enak utk "dikunyah" .. berkali2 dah sy dengar video ni. siap download lg.. sy dan ashira sama naik mndgr ulasan dr pengacara tv ni. satu persatu perkataan yg dituturkan sgt menyentuh hati dan menusuk.. lagi2 bile sampai part music effect. ;)


we had shed our
masks..
try to genuily understands what the people of the other sides truly represents..
harmful things can bring benefits
we all have a common denominator, our numeroter is differnt, dats all..


Ayat2 inilah antaranya yg tlh mebuatkan hati sy tersentuh. can u feel dat energy yg ada dlm speech ni.. sygnye speech ni hylah petikan, bukan full version.

syukurlah Allah tempatkan sy dgn shabat rumah yg punyai kesedaran dan fikrah islamiah... tika sy lupa, mrk ingatkan. tika mrk lupa, sy tegur2kan. tika sy trs berat kaki utk melangkah ke surau, mrk jgk yg bantu sy tikam kembali syaitan laknatullah yg tak jemu2 membisikkan bisikan demi bisikkan ke dlm hati sy.. sy bukanlah seorang yg semppurna. sy pun ada malasnya. ada kurangnya. terasa rahmat Allah dipercikkan kpd sy melalui shbt2 serta org2 disekeliling sy yg sgt byk membantu sy dlm soal menguatkan semangat. :) tp... dlm ms setahun lg, ashira akan ke ireland, anis pula akan ke india.... tiada lg mrk sbg teman rumah sy.. hmm.... mudah2n sgt sy dipertemukan lg dgn shbt2 begini di spnjang kehidupan sy.. amien...

by da way, sy tahu isu fitna ni isu yg mungkin dpt dikategorikan sbg isu lama, tp, rasanya,tak pernah ada istilah "lama" utk berbincang fasal agama ya kan?

usah cepat melatah, hadapi sesuatu dgn rasional dan tenang....

teringat satu ayat alQuran yg sy tak pasti surah mana dan ayat mana, but susunan ayat nya lebih kurang begini..

" Usahlah kamu mencaci tuhan2 mereka krn kelak mrk akan mencaci tuhan kamu diatas kebodohan mrk sendiri"

(kalau ada yg tahu surah n ayat ape, sila2lah beritahu yee.. masehh... )

remember,

we all have a common denominator, our numerater is differnt...


wallahualam,

mohon diri,
sinarpenghormatan

2 comments

  1. makngah kakak?...tak sesuai..!!