posted by ~ n.u.u.r ~ on

3 comments

:: Cutiey ::

Dengan namaMu Ya Rahman...
Selawat dan Salam atas Junjungan Besar nabi Muhammad s.a.w

Assalamualaikum.. =)
apakata kalian cuba pronouce tajuk besar posting saya hari ni.
hehehe.......

Cutiey?
cuti? atau comel?
mana satu...... ?
tiada sebab khusus kenapa sy tanya soalan ni, just nak buat kalian sedar, samada kalian berlidahkan org melayu sejati. si melayu sejati tentunya akan membaca sbg "cutiey" yg mebawa maksud, cuti. :P

sblm merepek panjang2, sy nak bg satu teka teki.
apa yang turun lambat, tp naik cepat. ? ;)
sy akan bg jawapan nya jika semua sudah buntu meneka. hadiah?
ada hadiah bg siapa yg dapat menjawab dgn betul. itu janji sy. ;)

Cuti
oopss... nampknya sy sudah mencemari kedaulatan bhs melayu dgn memporak perandakan ejaan. hehe...
sekadar memaklumkan yang sy akan memulakan cuti pertengahan semester 3 sabtu ni.
aaahh...... indahnyaaaa perasaan bebas dr assgnment walaupun hy seminggu. :P
ya yaa... memang ada juga dua tiga assgnmnt yg akan menemani sy spnjg cuti nanti, tp, whats more delightful rather than spending tyme with family?

usai cuti, bio test, statistic test, Citu prsntation dan math prsentation menanti2 kdtgn nuur ijjlal bt surani. huhuuuu...

maybe definiisi cuti bg sy haris ditukar.
cuti bukan lagi bermakna bebas dr assgnment
tp cuti bmakna ms dgn keluarga. :)
dan... barangkali, erm.. bukian barangkali, ttp sy percaya lagi yakin,
definisi cuti sy ni akan berubah dgn meningkatnya umur selari dgn bertambahnya tggjwb sy... *gerunnya*

cuti ni. hmm bukan kulim destinasi tujuan, ttp kampung kesayangan di negeri sembilan. oopss..! did i mentioned cuti?? baru teringat yg sy rupanya BELUM PUN MEMBELI TIKET BAS~
hoho.. alamatnya naik komuter laa sy pulang ke seremban./ huhu~~

Library
hmm sbnrnya sy skrg bearada di library intec,
pertama kali ni sy dtg ke CC baru library intec.. punyelah laaa sy tidak menjejakkan kaki ke sini. terlalu byk penambahan yg dibuat.
flat screen tv di blik tv,
berpuluh buah komputer di CC
sofa2 baru
dan buku2 baru
sgt seronok dan mantap lg suka hati sy dibuatnya
mujur masih ada sisa satu sem setengah untuk sy bertemu janji dgn library ini.
sabar yaa library, sy akan dating dgn kamu tiap2 ptg, insyaAllah.. :)


nilai?

apa nilai yg ingin sy kongsikan hari ni yea.?
hrmm.... rs mcm xde lah pla.
apa yg pasti, hari ni, 14 ogos. hari senior2 ALM 7 akan menerima keputusan Alevel masing2.
terbayang keadaan sy thn depan. waa..... takutnye....
tp, menurut lctrr kimia sy. batch ALM 7 mdpt rslt yg paling baik berbnding batch2 sebelumnya dgn prtus 13 pts keatas sbyk 96% . wuhuuu.... leganya mendengar . maksudnya ada harapan utk sy melepasi cut off point next year.
kali ni sy mahu trgolong dlm glgn majority 96& tu, berbanding gllgn minority 4% itu.
i am working on it. amien...

to dear seniors... esp my dear naqibah , Kak Aini Nabilah, ucapan advance tahniah sy tujukan buat kak Aini walaupun sy belum tahu rslt kak aini coz i beleive u will get 15 pts for a lvele. cayalaahh.... :)

skrg, giliran sy pula melalui jalan yg sama yg pernah kalian para seniors laluinya,
doakan sy yah? :)

salam persaudaraan,
sinar penghormatan.

3 comments

  1. ~athirah nadia~
  2. fanramli