posted by ~ n.u.u.r ~ on

8 comments


:: in love ::

Dengan NamaMu Yg meniupkan rasa syg dlm hati ini..
Selawat dan salam atas junjungan besar Nabi muhammad s.aw.

ziarah

"macam kenaaall je.."

suara comelnya menyapa sy sebaik shj sy keluar dr kereta gen 2 kepunyaan shbt sy, farhana.
sy tersenyum. senang dgn sapaan ramahnya. :)

hari rabu lepas, sy menjadi drebar tidak bertauliah membawa 4 org shbt sy ziarah ke rumah keluarga angkat masing2 di kpg bukit kapar...

dah alang2 ke kpg bukit kapar, sudah dekat sgt dgn kediaman makcik sepupu sy..

aah.. bila masa lagi nk dtg sini. sy fikir.

terus telefon Upax sy capai dan mendail kediaman makngah mihah yg tingal kurang 30 minit dr kpg bukit kapar...

1st time sy ziarah umah maknagah mihah tanpa family.
rs mcm klakar pun adajuga.. yelah.. rasa mcm dah "dewasa" hehe..

layanan makngah mihah sgtlah serunuk.. mmg x janggal.. anak2 pun ramah2 belaka..
hehe... paling masyuk bila kami diserve kan dgn pizza hut~ :D

pelik pun pelik. walaupun sblm smpi ke ruamh mkngah mihah, masing2 mengadu "kenyangnye... x larat nak masuk dah makann ni..".. yelah. rumah makngah adalh rumah terakhir dlm maratahon raya kami. bygkan shj brapa byk mknn yg telah kami jamah!

tp. yg peliknya. di rumah makngah mihah, masing2 seolah2 tutup mulut dan maaakaaaaannnnn dgn gembiranya , mee hun goreng.. kueh muih, kek lapis, pizza hut... terlupa yg perut ni dah disisi dgn pelbagai juadah semasa mengunjungi 6 buah rumah yg sbelumnya.. hehe..

barangkali berkat keikhlasan makngah mihah menjamu kami.. :) terima kasih mkngah mihah..

di kediaman bernombor 27 itu, sy menemui cinta saya. dan kini, sy terbayang2, teringat2 lagi terindu2 wajahnya, gelagatnya, serta tingkahnya yg sangat menarik hati.. :)

aah.... guys.... i'm in love....



totally in love with her.
Dear Zunaira Bt Hamid.


IELTS

sekali lagi, seperti post2 sy yg lepas, bila tiba hari jumaat, pasti shj ketenganan itu "memburu" sy.. entah ada apa dgn hari jumaat ni pun sy tak tahulah.. mmg hari penuh keberkatan. kan? ;)

debaran menanti keputusan IELTS akhirnya berakhir.. berakhir.. dan menemukan sy dgn penghujung kpd teka teki selama hampir 3 minggu.

apa yg sy boleh katakan, keputusan yg diperolehi jauh lebih baik dr apa yg sy sangkakan.. (sgt jauhhh dr expactation~!)
alhamdulillah.. alhamdulillah.. ssghnya pujian itu hanya layak dikembalikan kepad Allah..

mungkin biasa bagi org lain, ttp luar biasa bg sy, yg, sememangya pd hari menduduki exam itu sungguh tidak keruan dgn dgn beberapa perkara yg terjadi.
syukur sekali lagi.. hadiah dan nikmat ini diberikan kpd sy... sbg hadiah dan ganjaran (barangkali) atas kesulitan yg sy alami.. :)

mahu tahu apa result sy? hmm.. nk bgitau ke tak ye? hm... baiklah.. baiklah...
kalau sblm ni, kalian setia melayani segala rungutan hati sy,
apa slhnya kali ni, sy berkongsi pula kegembiraan yg dirasai..
barulah adil, bukan? hehe..

YOUR RESULT
Candidate Number 002938
Listening 8
Reading 7.5
Writing 6.5
Speaking 7.5
Overall Band 7.5


kesimpulannya, sy mendapat band 7.5. drpd 9. sgt okey bg saya. :)
mmg agak slack kat writing, kenapa pun sy x pasti.. (mls nk fikir, yg penting dh lepas!)

lepas ni..? MUET and A LEVEL mudhn2 dipermudahkan urusannya..

Kampung

tinggal 45 minit shj lagi until bas sy ke seremban bertolak.
skrg sy di perpusakaan intec yg sgt cantik..

insyaAllah.. jam 1.15 nanti sy akan bertolak ke semremban dgn bas dr syarikat transnasional. dan dari seremban, sy perlu mengambil bas awam utk ke rembau.. sbb itulah sy ambil bas jam 1.15, bukan jam 3.. kerana tak mahu sampai lewat ke kampung... bukankah masa dgn keluarga itu sgt berharga? hehe...

dek kerana bas bertolak jam 1.15, sy tidak sempat utk solat zuhur, dan.. semstinya.... jamak takhir lah. hihi seronok lah pulaa dapat jamak solat. :P

ok! cukup dahulu sampaia sini! doakan keselmatan perjalanann sy ya.. jumpa lagi... :)

salam kegembiraan
sinar penghormatan

kata hati :

terkejut sgt rasanya bila tahu harga tiket naik dr rm6.00 kpd rm7.70.
O_O.. x pasti samada ni kezaliman kpd penumpang atau.... keadilan bg mereka pihak pengurus bas. .?

8 comments

  1. star_fish
  2. ~ n.u.u.r ~
  3. star_fish