posted by ~ n.u.u.r ~ on

4 comments

:: teruja !! ::

Bismillahirrahmanirrahimm......
selawat dan salam atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w..


assalamualaikum.. :)
apa khabar shbt2 maya sy hari ni..
maaflah, sy tidak memaklumkan pemergian sy pulang ke kampung, jadi, tiada posting terbaru dari sy utk beberapa hari lepas..

ikutkan, mmg sy mahu post satu posting jumaat lepas,
mengenai sesuatu yg sgt2 mengujakan sy,
posting sudah pun ditype, ttp, menjelang nak post, fhm2 jelah, ciptaan manusia ni ada shj kurangnya,,,

tiba shj sy klik butang publish post, surver sgt busy dan habis posting sy.
x dpt berkongsi keterujaan yg sy alami.

baiklah, mlm ni, sy cuba post kan mengenai ketrujaan sy tu..
sebenarnya dlm kepala ni sudah di asak2 utk menceritakan kisah2 best selama 4 hari sy di kampung.. aahh being with family is da most wonderful thing.. :)

ok.sudah2. stret to da story mory.. mengenai teruja:

terharu.

belum habis lagi teruja sy ni.. walaupun sdh beberapa hari berlalu.
:D :D sgt2 suka. sgt2 xcited!

apa sbnrnya yg sy cakapkan ni?
hehee....

jumaat lepas, ntah macamana sy search "laskar pelangi" di youtube.
sy sudah sedia makulum, melalui blog andrea hirata,
bhw movie laskar pelangi akan dikluarkan dlm hujung tahun ni,
cumanya sy tidak berapa mengikuti perkembangn laskar pelangi sjak bbrpa bulan lalu..

selesai search, tup2.. keluar... trailer movie laskar pelangi yg sudah pun keudara september lepas!
ya rabbii.... serta merta sy terlopong gembira :D
mulut terus ditutup dgn tgn dek terlalu suka! ^_^

laskar pelangi the movie

kpd kalian yg mengikuti kisah blog sy, pasti kalian cukup arif apa sbnryna laskar pelangi ini kan?
laskar pelangi adlh sebuah novel karya penulis indonesia, andrea hirata..
merupakan trilogi ; laskar pelangi, sang pemimpi dan edensor.
3 buah novel yg "memecahkan" kedinginan sy kpd novel2...

pasti kalian cukup tahu bhw sejak pertama kali sy lihat cover novel tersebut, hati sy terpikat.. dan as i read da novel,,,ternyata sy sudah tergilakan karya andrea hirata yg satu ini. (erm.. yg tiga ini)

sy bukanlah penggemar novel .. novel2 yg direkemankan kawan2, spt ayat2 cinta, tautan hati, relevankah kau dihatiku, pernah shj sy meminjamnya, ttp, hanya sekadar memeinjam. dipulangkan tanpa dibaca. entah kenapa hati sy tidak tertarik.

ttp kini.... laskar pelangi berjaya memecahkan tembok dingin sy kpd novel2 melayu.
novel yg sgt inspiratif, lucu, kisah mengenai perjuangan mndpt pendidikan, persahabatan.. cinta.. keluarga.. guru... perjuangan... dan... dekat cukup di hati. kerana menggambarkan suasana melayu tulen. meskipun melayu indonesia; bukan melayu malaysia..

youtube.




youtube ni pla menambah2kan keterujaan sy,,
once i watchd da trailer.. owh god... walaupun sungguh tidak logik, sy hampir mengeluarkan air mata tatkala melihat wajah2 karektor2 yg selama ni hy sy bygkan melalui imaginasi, seolah2 menjadi realiti.
sedutan2 yg dipertontonkan membuatkan sy mengingati kembali setiap peristiwa dlm novel tersebut...

naah.. sy kongsikan di sini sedutan2 movie laskar pelangi yg berlatar belakangkan salah satu lagu tema laskar pelangi bertajuk - sahabat, . percayalah, u guys will love it. :)

da song itself is so ... wonderful. .





cukup dgn melihat trailer nye shj., hati sy sudah melompat2.
alahai..... kangennyaa.. sama kesemua ahli laskar pelangi. ~!
nak tgk movie.. nk tgk... nk tgk.... i wanna see da face of ikal. dan shbt2.
i wanna see amoi kegilaan ikal.
i wanna see bu halimah.t
i wanna see how dey dance crazily like an african tribe..

laskar pelangi

ini pula lagu tema utama laskar pelangi. very2 nice n trus trang, sy sgt suka. :)
thumbs up to andrea hirata.
thumbs up to sgala tenaga kerja laskar pelangi
n.. ofcourse,, above all thumbs up, is da God Almighty dat had given dem da inspiration to do wat dey had done.. :).. semua pujian akhirnya kembali kpdNya. subhanallah... :)

enjoy da song. !




salam keterujaan,

sinar penghormatan.

kata hati :
1. by da way, makna laskra pelangi adlh : pendekar pelangi. aaahh.... pelangi. my pelangi. ^_^

2. ada siapa2 yg tahu macana sy nk dptkan movie lskar pelangi ni..... nk sgt tgk... :(
3. esok, ke lanchang pahang. harap2 sempat main ngan gajah. :D
4, kpd jiwa perkasa : posting sy hari ni sudah bersih dr nada merajuk. kan? ;)

4 comments

  1. Jiwa Perkasa
  2. Indie
  3. ~ n.u.u.r ~
  4. ~ n.u.u.r ~