posted by ~ n.u.u.r ~ on ,

5 comments



:: : ) ::

Dengan NamaMu Ya Rahman..
selawat dan salam ats junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w

12.46 tengahari.

waktu ni amat mencabar. sudah...... x dpt nak fokus pada abjad2 di buku.
cuba buka past year papers di adobe reader, ttp, lebih tertarik dgn mozilla firefox. *giggle*

n, here i am.~!

semalam.

dua shbt sy dr 2 institusi berbeza mengusik saya.

nurus & afiq
seorang shbt dr intec sendiri, dan seorang lagi dr univ teknlgi melaka.

"manusia yg tewas dgn godaan blog sendiri.." (afiq live dr YM)
"ijjlal kalah~! " (nurus Live dr padang mainan seksyen 18)

sy terkekeh2 menahan malu.

ya! sy kalah! mmg! :P
mana bisa sy tinggalkan buah hati pengarang jantung sy ni.. ;)

kunci

baru2 ini sy menerima msg dr nurus (nurus lagi.)
mengenai kunci kejayaan.
kunci kejayaan yg diformulasikan sendiri oleh nurus hasil dr pemerhatiannya~




mari sini sy kongsi bersama kalian. (sbb sy suka.) :P

" 7 secret of succes, I found da answer in my room 3101.
ROOF said : Aim high
FAN said : Be Cool
CLOCK said : Every minute is precious
MIRROR said : Reflect b4 u act
WINDOW said : See da world
CALENDAR said : Be up to date
DOOR said : Push hard to achieve ur goals~! "

bravo to nurus for a wonderful piece of thought.
memandang sesuatu itu, perlu pandang dgn mata hati. baru lah boleh memahami.
dimana2 sahaja, apa shj, seolah2 ingin berkata2 dgn kita. dgn syarat, kita mahu mendengar..
mendengar, bukan dgn telinga, tetapi, dgn hati. :)

benarlah kata2 Yang Maha Agung, sesungguhnya beruntunglah bagi mereka yang mahu berfikir.

.....

sy tersengih membaca msg nurus. dan terhenti sejenek.
terus jari menekan cepat pada kekunci handphone dan, membalas msg nurus. sent.

"nurus.thnx. suke sgt. :) and,
tambahan. ke 8. .......

SEJADAH said : Bow (camne eja?) to the owner of success"





perfecto!

semalam lagi.

1st time buat usrah kat taman mainan seksyen 18. seronok.
persis picnic.
dengan kek pisangnya..
kek batiknya..
juga jus mangga segar khas dari mydin. ^^
cuma.. kelemahannya, byk sgt distraction. org lalu tepi, mata sy duk mengekor.
budak bermain, mata sy duk memerhati.
hehee...

dan, parah lagi, tangan ni tak henti2 mengsnap gambar. :P


Photobucket

tadabbur surah al-lail

mannggo peel fresh+diary sy+ kak wan

lengkap sepuluh ahli + kakak2 ikbar

owh ya. lupa. nak perkenalkan.
nilah dia nurus
:P

rantaian

apepun, satu perkara yg terkesan dlm hati sy utk sesi usrah semalam adlh mengenai "rantaian pahala dan rantaian dosa"

satu tindakan baik kita,
mahupun yg kecil,
jika sekiranya diikuti org lain,
dan org tu diikuti org lain pula,
subhanaallahh.. pahala kita akan berganda-ganda. selagi mana amal baik itu berterusan.

tetapi..
jika satu tindakan buruk kita,
walaupun kecil, jika diikuti oleh org lain,
maka dosa pula yg akan berganda.

dlm hati beristighfar.
gerun jika sekiranya ada yg menurut tindakan buruk sy. O_O
baru sy FAHAM. baru sy faham...
apa yg dimaksudkan dgn dosa kecil lama2 akan jadi dosa bsar.
kerana... dosa2 itu akan berganda2 bak rantaian jika satu tindakan dosa kecil kita itu dicontohi seseorang!

sy faham~!

salam renungan,
sinar penghormatan

p/s: nurus. populer kamu hari ni. :)

5 comments

  1. NIS
  2. ~n.u.u.r~