posted by ~ n.u.u.r ~

2 comments

Dengan NamaMu, Ya Rahman..
Selawat dan salam buat Insan Terpilih, Nabi Muhammad s.a.w..

khabar

apa khabar shbt2 sekalian..
it had been days since my last post..
perlu disiplin. perlu fokus. perlu selamatkan perjuangan..
harap kalian faham.
:)

avatar.

despite i leave the blog world for some times,
ujian itu sentiasa menimpa2.
setelah berjaya dengan ujian "blogging" sy dihadapkan dgn satu lg ujian yg nmpknya x dpt sy resist, dlm erti kata lain, sy kalah.
sy, boleh dikatakan gemar menonton kartun.. dan.. percaya atau tidak, minggu ni sy tewas dengan, kartun. sgt, kebudak2kan. kan?

"Avatar; The Last Air bender"

cerita animasi yg penuh budaya, tardisi, nature, realiti hidup, persahabatn, perpapduan, politik dan adventure.
dan ya.. mmg sy gemar dgn elemen2 ni.. elemen original. (althou in the story mmg ada western influnce. perlu pandai tapis2)


wohuuu~~~~~~~ memang sy suka cerita ni. sgt. dari dulu lg, sy pasti akan mengikuti siarannya ditv. ntah camne, sy dpt tahu shbt sy dr bilik atas mpunyai episod penuh ketiga2 musim. book one, book two, dam book three.

bulat biji mata,
melopong mulut.
instantly sy mwnjawab,
" kite nak sedut!!!"

and, there it all began. mula2nya, 1 episod satu hari. lama2, bertambah2 bilangan episod per day. dan hinggalah hari ni, sy menamatkan siri kartun avatar.

p/s: satu episod 20 minute.

separuh diri rasa rugi, tp separuh diri rasa tidak rugi.
x rugi kerana, theres so many wisdom dan pengajaran yg terselit. penuh dgn kata2 harapan dan seamngat.. ditambah dgn lawak2 yg memang mencuit hati. mbuat sy tersenyum, terkekeh2, hingga kdg2 terganggu anis dan ashira study. ups.... sorry..

yg spearuh lg mengatakan rugi adlh kerana,
siri ini, adlh siri yg sedia ada, bermakna sy boleh menontonnya pd bila2 ms. tak semstinya sekarang.
ttp sy memilih utk emnontonnya skrg. skrg, di mana selayaknya sy study menamdgkan trial makin menghampiri.

ehh.. tak bermakna sy meninggalakn study sy sama sekali. tidak2. cumanya, i cud hav study more if i didnt watch avatar. study tu masih study. cume rate of study itu tidak mencapai target.
faham ke.?

hmm.... bila dibuat kira2. kalau separuh kata rugi, separuh kata untung, maknaya, akan jadi neutral. x untung, x rugi. boleh ke macam tu? :P



buku.

akhirnya sy dapat membeli buku Salim A.Fillah, selps mbaca "indahnya pacaran stlh pernikan."


(gmbr diambil dgn webcam shj.. mls nk gne camera betul)

saksikanlah,! aku seorang muslim!
rm 40, dibeli melalui ashira.
sy suka gambar cover bukunya.
gambar seorang lelaki berkot, bertie, dan spt seorang bekerjaya, sedang mebetulkan seluar, bersiap2 utk berwudhu.
meninggalkan kasut kulit dan beg kerjanya..
sgt, mm.. sgt bermesej. :)

sy tak berani nk buka n baca krn takut terlekat lagi...
sudah2lah sy terlekat dhn avatar,, hoho...
baru selak2 n mata tertangkap pada bait kata2 Abdullah ibn Ummar

Dua hal yang kukesali,
HAri-hari yang panas tanpa kesejukan puasa
Malam-malam yang dingin tanpa kehangatan solat..


-_-. mungkin sy mampu menyejukkan hari sy dgn puasa.. tp sy masih belum mampu utk konsisten menghangatkan malam2 sy dgn solat. atau bgn study.

anda.. mampu?


back to study,
sinar penghormatan

2 comments