posted by ~ n.u.u.r ~

4 comments

Dengan NamaMu Ya Allah.. Maha Pemberi Ketenangan..
Selawat & Salam atas Junjungan Mulia, Nabi Muhammad s.a.w.


Baju Tarbiah.

Manusia, berpegang pada janji.
Dan saya, insyaAllah, akan sentiasa cuba utk mengotakan janji. Memang manusia itu penuh dgn kekhilafan, dan, factor “lupa” sering menjadi penghalang. dan, sy akui, sy terlupa dgn janji sy ini.

Bukan mahu bercerita soal janji, hanya sekadar mahu melunaskan janji saya pasa seorang shbt.
Janji utk mempromosikan “baju tarbiah” yang sedang diusahakan beliau. sementara sy ingat, semnetara sy, masih hidup.

Apa.?
Well, baju tarbiah ini secara dasarnya adlh sprit baju2 lain, Cumanya, tshirt ini, punya “ruh” nya yg tersndiri.

Sebenar2nya, tujuan shbt sy , zulhilmi, mengadakan “bisnes” t-shirt ini adlh utk mencari dana bagi menggerakkan usrah di tempat pengajiannya. Dimana, seluruh keuntungan yg diterima dari jualan tshirt ini akan disumbangkan ke dlm tabung mereka.

METC. Pernah dengar.? Sy kurang pasti apa sbnrnya METC ni stands for, but basically, ia adlh tempat pengajian under Malaysia Airlines. Tthe place for Malaysia Airlines future generation. lebih kurang begitu lah. Dan, faham2 shj, bagaimana agak2nya keadaan MAS.

Sy tahu hilmi zolkifli berusaha keras utk menghidupkan ruh islamiah di METC, dan harap2nya, sedikit sumbgn sy dlm mengwar2kan usahanya ini, membantu beliau. Disini sy lampirkan satu design yg available. Utk design2 yg lain, sukalah kiranya kalau kalian menziarahi blognya di sini.

ya, mmg dari brotherhoodarts.com. sy akui, design terbaru tahun 2009 mmg smart dan cantik, esp yg muslimin punya. sy dah pun mebeli sehelai untuk? :D ayah sy. hehe.

harganya sama shj sptmana yg dijual di brotherhoodarts.com . cuma, bezanya, jika kalian membeli dr sini, kalian akn dpt memberi sumbangan.. itu bezanya. p/s: sy saiz M. ;)



membeli, sambil beramal.
dunia dapat, akhirat pun dapat.


:)

goodluck hilmi~

slm melunas janji,
sinar penghormatan

4 comments