posted by ~ n.u.u.r ~

3 comments


:: relationship ::

DenganN namaMu Ya Allah,
Pemilik Hati2 ini.


“ijjlal, cincin tu ada makna ke?”

satu hari semasa dinner baru2 ini, x semena2, shbt sy menegur sy.



Sy melihat cincin platinum permata biru di jari manis saya.
Sy hanya tersenyum. Tak mahu beri apa2 jawapan.
Kontrovesi. Sukenye. :D

lucu

Kdg2 lucu juga dibuatnya. Ada2 shj benda yg org perhatikan. Hingga cincin pun mahu dity. Ingat lagi teguran guru sy semasa sy menziarahi sekolah lama sy dahulu.? Krana cincin yg satu ini, sy ditegur. Owh, bg yg tak mengetahui, perempuan mmg begini. Sy pun begitu. Pemerhatian, sgt tajam, dan rasa ingin tahu sgt tinggi. Tu yg kalau silap langkah, boleh mebawa kepada sesi umpatan yang hangat lagi sensasi. *nauzubillah*.

By da way, sy tak nafikan, cincin yg sy pakai ini, mmg sy sayangi. Hadiah. Siapa yg tak sayang hadiah, kan?

Adahai, kontrovesi lagi. He!he.!

Jawapan

Mari sy jawab persoalan shbt dan guru sy itu, melalui dialog2 dibawah.
Satu petang, selepas maghrib. Kak nasarah nasarudin, sy, dan dua org shbt bertapa di imtiyaz. Berbual2 sdikit dan pekena beberapa menu. Malam itu, semuanya dibelanja. Oleh, kak nasr. Hehe.

Bual punya bual, Sampai satu masa itu, kak nasr tiba2 brty. Seorang demi seorang.

“seha ada couple?” geleng.
“nurus couple?” geleng.
“ijjlal couple?”
Sy kaget, sebnetar. Tak sangka pula itu yg ditanyanya. Direct sungguh.
“tak,”
Itu jawapan saya.

Syukur, akhirnya sy boleh dengan yakin menjawab dgn penuh ketelusan soalan itu. Yg mana satu ketika dahulu, sy hanya berdiam diri. Ya pun tidak, tidak pun tidak.

Kontrovesi lagi. Hehee.

In a Relationship.

Sy , tidak bercouple, Alhamdulillah.
tolong, jauh2kan..
ttp, sy mahu menjalinkan hubungan. Yg ini, mahu, sgt2. :)

I want to be in a relationship.

Sy mahu, dan sedang bergerak pada status in a relationship.
Bukan mudah, ttp tak mustahil.
Yes, I want to be in a relationship, with, Allah. Tak salahkan.?
…, itupun……. kalau Dia sudi menerima saya…. ~_~

Relationship dgn manusia,?
well, itu, kita bincang lain ya.?
Nak wujudkan kontrovesi byk2. Hehehee…
Yang pasti, I will try and push myself towards its limit to say no to couple. (over the limit pun mungkin jadi..) Biarlah yg datang itu, dgn cara yg halal..

pelik? Asing? Ketinggalan zaman? Hmmm….

rasanya kalian pernah dengar mengenai kisah popular si epal. Si epal yg berada tinggi diatas pokok, menanti2 dirinya dipetik org hingga sampai satu tahap, si epal itu menggugurkan dirinya.

Persoalan sy, X semstinya bila dah gugur, ada org yg nak kutip..

Lagi, dikatakan, bersabarlah, kerana, satu hari, akan ada yg datang memetik buah epal yg tinggi itu..




Persoalan sy lg, x semstinya tuan pokok itu mebenarkan org itu memetik epal di pokoknya. Jadi, sebelum memetik, perlulah meminta izin tuan pokok epal itu terlebih dahulu. siapa minta izin dulu, dia lah yg boleh petik dulu. Logic? Yes. For me.

Anyhow, betullah kan, action speaks louder than words. Sy kini lebih percayakan tindakan, drpd janji2 lisan. Letih sy dengan janji2. Janji2 yg sering diringan2kan.

sila ketawakan sy lagi jika ini menggelikan hati kalian. But, im saying the truth. This, is what I truly hope for.

Mungkin sy tak beranggapan begini dahulu. Tp, itu dahulu.
Whats past, is past.
Tak salah utk mgharapkan yg lebih baik buat masa depan, kan? Dan, sy ingin berkongsi harapan ini dgn kalian, agar, kalian pun punyai harapan yg sama.
whats life without sharing? =)

owh.. ya…., satu lagi.. Kalau sampai rezeki sy utk bertemu tarikh itu, insyaAllah sy akan menerima sebentuk cincin emas pd tahun hadapan.

Aish. Lagi, kontrovesi? ;D

Ok, cukup mengarut2 utk hari ini.

Sebelum itu,
Pesan utk diri dan kalian.

Tingkatkan prestasi,
kurangkan kontrovesi.


He!he!

Doakan sy practical esok, jam 11.30 tghari.


Salam exam,
Sinar penghormatan

3 comments

  1. Anonymous