ringkas lagi.


posted by ~ n.u.u.r ~

No comments

salam wbt,
maaf buat yang ingin mendengar khabar dari saya.,

lately, terkejar2 dengan pelbagai perkara.
update ringkas. (asyik2 update ringkas sahaja?) dari 196.

satu : saya masih belum memaklumkan pemergian arwah wan halimah ke rahmatullah pada hari jumaat dua minggu lalu. alhamdulillah saya pulang juga ke kampung as mentioned, Dia memberi saya ruang untuk menebus janji dan hari itulah hari terakhir saya bersamanya.. hingga nafas terakhir. banyak nak diceritakan cuma masa tidak mengizinkan..

dua : sudah selamat menduduki peperiksaan akhir pelajar perubatan tahun pertama. dan esok adalah hari keluar keputusan. deep down, saya seperti sudah tahu apa yg bakal sy terima, ttp pesan sahabat supaya jangan berhenti berdoa hingga ke akhirnya. Allah, redhakanlah saya untuk terima apa sahaja. redha, dan bersemangat.

tiga : hadiah percutian ke genting highland di batalkan lantaran saya tiada "mood" untuk ke sana sejak pemergian arwah wan halimah. namun percutian ke utara bersama sahabat2 tetap diteruskan apabila memikirkan ianya telah lama dirancang sejak awal semster dua lalu. kasihan sahabat2 saya. apepun alhamdulillah, jelajah utara penang dan langkawi akhirnya selesai. letih, ttp penuh pengalaman.

empat : akan ke kota kinabalu sabah petang esok selama 5 hari 4 malam. terasa ianya sebagai "ganti" pembatalan ke genting. hilang satu, diganti lebih dari satu. insyaAllah saya yakin saya boleh lebih positif untuk mengharungi perkara2 mendatang.

ternyata, benar, Allah sayangkan hamba-hambaNya. :)kerana aku bukan makhluk pengkhianat