posted by ~ n.u.u.r ~

No comments

Bismillahirrahmanirrahim

Cubaan pertama menaip dari ipod. This may be deleted afterwards :)

Subhanallah sudah memasuki May 2012 dan post terakhir saya adalah pada December 2011. Pantas masa berlalu namun sedikit pun tiada dari berlalunya masa itu saya rasakan penyesalan yang besar. Sungguh 6 bulan pertama 2012 adalah antara 6 bulan termanis, membuang pergi gelisah lalu dengan penerapan harapan yang lebih realistik dan mengujakan.

Ya mungkin satu dua perkara yang boleh dikatakan sebagai ujian namun apabila menerima satu nikmat yang lebih indah, segala ujian akan kelihatan kecil, sekurang kurangnya pada hati ini yang mula pandai untuk bersyukur. Pada hati ini yang mula pandai untuk menilai apa yang lebih utama, pada hati ini yang mula merasakan tiada nikmat yang lebih agung melainkan diberikan nikmat untuk merasa cinta pada baginda Muhammad saw. AllahummasollialaMuhammad..

Mungkin kemudian boleh saya kongsikan bagaimana hati ini diketuk dahsyat oleh mahabbah kepada Rasulullah, dalam satu majlis yang tak tersangka saya hadiri. Getar yang dirasa persis getaran bertahun dahulu saat saya dihantui kalimah menutup dada kiri kanan depan belakang. Menggetarkan, namun mententeramkan. :)

Untuk sekarang, cukuplah kalian ketahui kedudukan saya alhamdulillah khair, masih giat di facebook dan boleh temui saya disana insyaAllah. :)

Lantaran hati ini sudah memahami hakikat menyintai sahabtnya kerana Allah dan Rasul, izinkan diri ini menyatakan apa yang jarang sekali (atau barangkali tidak pernah?) diperkatakan.

Sahabat yang dihormati sekalian...
Wallahi,
Uhibbukum.... Fillah. :)

.
.
.


Salam Rejab dari diri yang kerdil ini,
Moga Allah peluk kalian dalam rahmat-Nya.Hati nan tenang,
Sinar Penghormatan