posted by ~ n.u.u.r ~ on ,

2 comments

:: a week ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Sabar...
Selawat dan Salam atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w..


Assalamualaikum..

Alhamdulillah.

Alhamdulillah.... akhirnya selesai seminggu sy di shah alam. perlu melalui 5 minggu shj lagi shingga 16 ogos yakni cuti pertengahan smeseter. hehehe... sudah menghitung hari utk cuti ya kamu ijjlal?

assignment sudah mula menimbun... drpd CiTU, math, ke karnicval math n science. . huhu~~

sbg "ringkasan" aktiviti sy sepanjang minggu lepas;

"SenioR"-shock.
sebagaimana yg kalian sedia maklum, sy kini sudah bergelar senior. junior2 batch ALM9 sudah mula memenuhi kelas2 senior alm7 last year. (sy ALM8)
satu perkataan yg buleh digambarkan; SENIOR SHOCK!

hehee... bukan shock sebab apa.. tiba2 shj kafe ausmat yg seniasa seronok kami kunjungi kini penuh dgn junior. makanan sgt cepat habis.. o_O

pergi ke kelas skrg perlu sblm jam 7.15. (lazimnya sy ke kelas jam 7.30 atau lebih lewat)
sudah hampir 2 hari sy tiba lwat ke kelas dek kerana perlu beratur dgn sgt panjang setiap pg.
pelik betul sy.. dulu waktu sy menjd junior, tiadalah pula macam ni sekali...
kalau nak sy beri perbandingan yg agak hiperbola, maunya beratur tambah tolak 500m panjang! X( persis orang2 afrika yg sabar beratur memohon makanan...

ini dikira pendek.

takpe.2... think positif... barangkali semua ni hanyalah asbab untuk sy dtg awal ke kelas, tiba awal, dan mengambil peluang tiba awal tu dgn mengulangkaji pelajaran.. =) *mata bersinar2*

lecturue BEST!

semangat seolah2 di boost dgn "penganugerahan" 3 lecturer baru yg sgggtttt seronok!
sgt efektif lg berkesan, sgt bertenaga dan kreatif!

Mrs sivarani for biology. (hebat lg menarik)
Mrs Lim YC for chemmistry (kreatif lg berkesan)

Mrs Hezlin for statistic (caring lg menyeronokk
an)

teknik pengajaran yg amat sesuai dan kena dgn sy..
its such a miracle, when they cud explain sumthing in just less than 15 minutes and make me understad, walhal ms semestar lepas, berkali2 sy cube revise but styll bayang pun x dpt nak tangkap. i luuurrrvveee them so much2! **syukran ya Allah**

kalau saja semua lecturer x kira utk junior mahupun senior, sehebat mrk, sy percaya students akan strive sjak semester satu lagi. hehehee...... trima kasih kerana telah berikan lecturer2 yg sgt best utk seniors.

to juniors, sabar ya... korang ada dua semster lg baru bleh dpt lecturer best camni! :D

dewan kuliah seronok!

=) ... mmg sgt menaikkan semangat lah semester3 kali ni..
bukan saja dihadiahkan dgn lecturer2 yg hebat2, tp juga... lecture hall yg sgt menawan!
untungnya juniors2 yg bakal masuk ke intec utk tahun2 akan dtg. sedikit demi sdkit intec diupgrade. cantik dan selesa dan jd penuh semangat.
bgnn intec ni asalnya sbp.. dan diubahsuai menjd pusat persediaan. waktu sy masuk dulu, keadaannya x ubah sprt sekolah. skrg, dah byk taman, library pun masyaAllah cantik sgt, dan.... as i said, lecture hall yg indah!

Mrs Siva yg best + dewan kuliah yg cantek + pen yg jelita

menunggu pembinaan surau/masjid yg selesa. hmmm

DuriaN

sy,anis dan ahira trsgtlah kempunan makan durian..
sabtu lepas, kami berpakat mebeli durian 3 biji yg bany
ak dijual di depan ole2. ;)
rm15 untuk 3 biji. yaa mmg agak mahal, tp bila dah namanya kempunan, wang bukanlah halangan! :p

kami menghurung 3 biji durian merentasi trafik kereta yg byk dr ole2, melepasi giant, seterusnya melalui mydin, dan akhirnya sampai ke taman kecil akasia. haha.. malu tu mmg lah malu.. hurung durian tajam2 dr ole2 ke akasia. memang besu~~

lebih2 lagi bila disusuli dgn cendol mamak yg e
nak lg lazat... :D
nikmatnye sungguh terasa!


Wahai orang-orang beriman,
Makanlah dari benda-benda yang baik (yang halal)
Yang telah Kmai berikan kpd Kamu,
Dan bersyukurlah kpd Allah,
Jika betul kamu beribadat kepdNya
~ 2:172
rehlah

sabtu lepas, buat sdikit rehlah dgn adik2 junior. motif? berkenalan2 dan harap2 dpt terus ikuti perkembangan mrk selepas ni...
terus terang, sy ni bukanlah peramah sgt orangnya.. sekadar borak2 gitu saja. hehhee.... tp, sy cube juga utk break da ice betweeen juniorss n me, walaupun agak kaget, tp.. at least im trying, kan? i know, juniors kaget juga berborak dgn sy, but, x kesahlah.... bukankah,

allah takkan ty sejauh mana berkesanya kerja kita itu ttp sejauh mana kita berusaha utk melaksanakannya.. =)

mudahan genggaman tgn itu berterusan.. :)

sy dan adib : seniors otai di atas tembok

rehlah was cool. juniors main mcm2.. sian kene buli hihihii.. sy actly peserta rehlah, tp, dsbbkn seniors hy dtg kurang dr 10, sy turut skali incahrge dgn rehlah tu. dusnt mind, sgt berbesar hati.
we played, we laughed, n da best part of all, we ate and ate and ate! =)

owh lupa! satu kejadaian yg sgt mengugurkan jantung sy...
slh seorang dr peserta rehla TERJATUH KE DLM TASIK! O_O
entah bagaimana si ukht ter"over undur" dan in da end, terjatuh ke dlm tasik. mmg sgt cepat...
saat menyaksikan kejatuhan ukht. .. peliknye sy... hy mampu melihat... melihat dgn mata sendiri. kelu.
saat tu dlm hati, hy terfikir. siapa pandai berenang???
kekalutan kami berakhir apabila ukht kami itu seolah2 terapung diatas air.
hehee... air tasik paras lutut. syukur! satu kelegaan yg tak dpt diungkapkan dgn kata2.
drpd medan panik dan ketakutan bertukar menjadi suasana yg penuh dgn hilai tawa dan usik mengusik. hehhehee.....

mmg pengajaran besar buat sy pd hari itu, look b4 u leap! ;)



kenangan : perah jgn tak perah.


undur diri
sinar penghormatan,


kata hati :
it will indeed be a very interesting semester. =)

2 comments

  1. ijjlal